Aluminium tuinkamers en overkappingen
geheel naar wens te realiseren.
Maar wat wens je?

Helderheid bij een heldere ruit

Een glazen schuifwand is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een elegant en modern alternatief voor traditionele deuren. Deze schuifwanden zijn gemaakt van glas, wat de ruimte meer licht en ruimte kan geven. Bovendien zijn de glazen schuifwanden eenvoudig te openen en te sluiten, waardoor ze een praktische toevoeging aan ieder interieur zijn.

Het is zelfs mogelijk om dit soort schuifsystemen uit te voeren met meenemers, waardoor de wanden in 1 beweging verplaatst kunnen worden. Daarnaast kan de tuinkamer afgesloten worden door middel van een veiligheidsslot.

Schuifwanden bestaan uit glazen panelen die elk op andere rail staan, zodat je deze achter elkaar kan schuiven. Met deze mogelijkheid kan je een tuinkamer geheel openzetten wat leuk is voor feesten en partijen.

Glashelder

Een glazen schuifwand bestaat uit een aantal panelen afhankelijk van de breedte van de tuinkamer of tuinoverkapping. Deze panelen zijn in breedtes van 90, 98 en 103 cm breed te verkrijgen. Glas blijft een kwetsbaar product en is kan bij breken gevaarlijk zijn. Omdat wij gebruik maken van 10mm dik veiligheidsglas, wat ongeveer 5 keer sterker is dan normaal glas, zal het zelfs bij springen geen scherpen randen vertonen.

Transparant

Een heldere glazen schuifwand zorgt voor meer natuurlijk licht in de tuinkamer. Door de transparante ruit kan je van buitenaf makkelijk naar binnen kijken. De heldere schuifwand wordt het vaakst toegepast. Op onze projecten pagina hebben wij dan ook genoeg voorbeelden staan.

Getint

Onze getinte ruiten bieden nog meer privacy omdat er van buitenaf niet makkelijk naar binnen gekeken kan worden. Het is wel mogelijk om van binnenuit naar buiten te kijken. Benieuwd hoe dit eruit ziet, neem dan gerust een kijkje op onze projectenpagina.

Rails

Onze glazen wanden begeleiden wij op een geanodiseerde aluminium rail. Anodiseren bevordert de duurzaamheid omdat de buitenlaag corrosievast en slijtvaster wordt gemaakt waardoor de rail ook nog eens langer mooi blijft.

Afhankelijk van het aantal schuifpanelen plaatsen wij een bijbehorende rail op maat. Zoals op de afbeelding hiernaast is te zien, hebben wij diverse rail-systemen beschikbaar. Van 3-rails tot en met 6-rails, voor iedere breedte en ruimte is er een geschikte rails te vinden.

Onze schuifwanden zijn toepasbaar voor vele ruimtes. Mocht je een bestaande ruimte hebben en die willen voorzien van glazen schuifwanden, dan leent ons systeem zich daar uitermate goed voor. We hebben al diverse projecten mogen uitvoeren waarbij wij bestaanden houten tuinoverkappingen hebben voorzien van onze glazenschuifwanden. Benieuwd welke ruimtes wij nog meer hebben voorzien van glazen schuifpanelen, klik dan op de onderstaande knop.

Tochtstrips

Onze glazen panelen schuiven langs elkaar waardoor er een kleine ruimte is waar koude lucht door heen kan komen. We begrijpen dat dit niet altijd gewenst is, want een aangename temperatuur wil je niet verliezen. Op al onze schuifwanden kunnen tochttrips geplaatst worden. Deze strips verminderen de tocht en dragen daarmee bij aan het comfort wat onze tuinkamers bieden.

Fundering

Een glazenschuifwand kan behoorlijk zwaar zijn. Om doorbuiging tegen te gaan, plaatsen wij een funderingskoker onder de rail, zodat het geheel veel stijver wordt. Deze funderingskoker vergroot het draagbare oppervlak, waardoor het totale gewicht op een groter grondoppervlak komt te staan en minder snel zal gaan verzakken.

Slot systeem

Veel tuinkamers worden ingericht met diverse apparatuur en om dat veilig te stellen, bieden wij een slotsysteem aan. Hiermee kan je de glazen panelen vergrendelen waardoor de spullen in de tuinkamer en de toegang naar het huis niet bereikbaar zijn van buitenaf.

Schuifwanden bestaan uit glazen panelen die elk op andere rail staan, zodat je deze achter elkaar kan schuiven. Met deze mogelijkheid kan je een tuinkamer geheel openzetten wat leuk is voor feesten en partijen.